Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...
Slovník pojmů
Drůbky jsou části kuřete (játra, srdce, žaludek, krk atd.), které se před tepelnou úpravou obvykle odstraňují. Lze je vařit odděleně a připravit z nich omáčku, nádivku nebo polévku.
Falešná svíčková je kus hovězího masa, který se nachází v oblasti plece. Tento kousek masa je ceněn pro svou jemnost a chuť, i když se vzhledem liší od tradiční svíčkové. Je ideální pro přípravu různých pokrmů, jako jsou pečeně nebo guláše, kde přináší bohatou a šťavnatou chuť. Falešná svíčková je oblíbená pro svou výbornou schopnost absorbovat koření a omáčky.
Grilovací klobása je šťavnatá masová delikatesa ideální pro přípravu na grilu. Díky jemné směsi koření a kvalitnímu mletému masu nabízí plnou a vyváženou chuť, která se skvěle hodí k letním posezením s přáteli. Klobása se při grilování krásně propeče, zůstává šťavnatá a získává lahodnou zlatavou kůrku. Podává se s čerstvým pečivem, hořčicí či křenem a je oblíbenou volbou pro milovníky grilování.
Hovězí harfy jsou kosti z hovězího masa, které jsou ideální pro přípravu chutných a výživných polévek. Díky své struktuře a obsahu kolagenu poskytují bohatý vývar s plnou a jemnou chutí. Harfy pocházejí z oblasti páteře a přidávají se do hrnce během vaření, aby obohatily chuť a texturu pokrmů. Jsou skvělou volbou pro tradiční recepty i moderní kuchyni.
Označuje se jím proces odčerpávání vlhkosti přidáním soli. Jedná se o jednu z nejstarších metod konzervace masa a ryb.
Pokud toužíte po kvalitním mase, tento pojem musíte znát. Označuje bílé linie intramuskulárních tuků, které procházejí masem. Dodává masu výraznou chuť a je poznávacím znamením vysoké kvality.
Pikantní placky jsou lahodné masové placky s výraznou kořeněnou chutí, která dodává jídlu správný říz. Připravují se z kvalitního mletého masa, do kterého se přidávají směsi koření, česnek a další ingredience pro zvýraznění chuti. Jsou ideální na grilování, kde se jejich šťavnatá struktura a kořeněná chuť krásně rozvinou. Pikantní placky jsou skvělou volbou pro milovníky ostrých a aromatických jídel.
Plstní sádlo je tuková vrstva nacházející se vnitřně v dutině břišní. Má specifickou strukturu a konzistenci, která se liší od běžného sádla. Je často používáno v tradiční kuchyni, zejména při výrobě masných výrobků, kde přispívá k jemnosti a chuti pokrmů. I když se běžně nepoužívá na vaření, má své místo v některých recepturách a tradičních pokrmech.
Špízy jsou oblíbeným pokrmem, který kombinuje kousky masa a zeleniny napíchané na špejli. Tento pokrm je ideální pro grilování, kde se ingredience krásně propečou a získají lahodnou chuť. Kombinace masa s zeleniny vytváří pestrou a chutnou směs, která potěší nejen oči, ale i chuťové buňky. Špízy jsou skvělou volbou pro letní grilování i rychlou večeři.
Nemějte obavy, když uslyšíte slovo „stařené“ ve spojení s hovězím masem. Ve skutečnosti je to dobrá věc! Neoznačuje stáří dobytka, ale spíše to, jak dlouho maso po porážce odpočívalo v chladničce. Díky tomu se enzymatickou činností rozkládají některé bílkoviny, což má za následek křehčí a chutnější maso.
- Maso (3)
- Vepřové maso (3)
- Krůtí maso (3)
- Hovězí maso (3)
- Uzeniny (3)
- Grilování (3)
- Zabíjačka (3)
- Teplý pult (3)
- Dárkový sortiment (1)
- Vepřové vnitřnosti (3)
- Hlava s lalokem (2)
- Živočišné tuky (2)
- Vyzrálá masa (2)
- Vepřová krkovička (2)
- Vepřová kotleta (2)
- Vepřový bok (1)
- Vepřová žebra (1)
- Vepřová kýta (2)
- Vepřová plec (2)
- Vepřová kolena (2)
- Vepřové kosti (2)
- Vepřová panenka (2)
- Vepřové syrové sádlo (2)
- Hovězí vnitřnosti (2)
- Hovězí přední (2)
- Hovězí plec (2)
- Přední a zadní kližky (2)
- Hovězí oháňka (2)
- Hovězí roštěná (2)
- Hovězí zadní (2)
- Svíčková (2)
- Hovězí bok bez kosti (2)
- Hovězí žebra (2)
- Hovězí kosti na polévku (1)
- Drobné masné výrobky (2)
- Měkké salámy (1)
- Šunkové výrobky (2)
- Trvanlivé výrobky (2)
- Uzené masné výrobky (3)
- Salámy (2)
- Drůbež (2)
- Kuřecí maso (3)
- Masné polotovary (2)
- Speciality pro psy (1)
- Speciality (3)