Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Pomalu pečená krůtí stehna na bramborách a petrželi
Co bude na krůtí stehna potřeba?
Suroviny:
- 1,5 kg krůtích stehenních kousků
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce medu
- 1,5 lžíce dijonské hořčice
- 1,5 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
- 8 ks brambor
- 1 svazek petržele
Postup:
Příprava marinády:
V misce smíchejte 2 lžíce medu, 3 stroužky česneku, 1,5 lžíce dijonské hořčice, 1,5 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu a lžíci olivového oleje.
Příprava masa:
Krůtí stehna důkladně osolte a opepřete. Snažte se obojí vetřít do kůže.
Nechte maso 30 minut odpočinout v ledničce.
Pečení:
Maso potřete připravenou marinádou a dejte do pekáčku.
Troubu předehřejte na 150 °C a stehna pečte asi 1,5 hodiny.
Přidání brambor a petržele:
Po 1,5 hodině maso obložte pokrájenými kousky brambor a petržele.
Zastříkněte extra olejem a dopečte dalších 45 minut.
Servírování:
Před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.
Dobrou chuť!
Čtěte také
-
Pečený krocan
Publikováno v: Krůtí maso16.07.2024Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při... -
Krůtí stehno
Publikováno v: Krůtí maso17.07.2024Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...
- Maso (3)
- Vepřové maso (3)
- Krůtí maso (3)
- Hovězí maso (3)
- Uzeniny (3)
- Grilování (3)
- Zabíjačka (3)
- Teplý pult (3)
- Dárkový sortiment (1)
- Vepřové vnitřnosti (3)
- Hlava s lalokem (2)
- Živočišné tuky (2)
- Vyzrálá masa (2)
- Vepřová krkovička (2)
- Vepřová kotleta (2)
- Vepřový bok (1)
- Vepřová žebra (1)
- Vepřová kýta (2)
- Vepřová plec (2)
- Vepřová kolena (2)
- Vepřové kosti (2)
- Vepřová panenka (2)
- Vepřové syrové sádlo (2)
- Hovězí vnitřnosti (2)
- Hovězí přední (2)
- Hovězí plec (2)
- Přední a zadní kližky (2)
- Hovězí oháňka (2)
- Hovězí roštěná (2)
- Hovězí zadní (2)
- Svíčková (2)
- Hovězí bok bez kosti (2)
- Hovězí žebra (2)
- Hovězí kosti na polévku (1)
- Drobné masné výrobky (2)
- Měkké salámy (1)
- Šunkové výrobky (2)
- Trvanlivé výrobky (2)
- Uzené masné výrobky (3)
- Salámy (2)
- Drůbež (2)
- Kuřecí maso (3)
- Masné polotovary (2)
- Speciality pro psy (1)
- Speciality (3)
Tipy & rady

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...