Pomalu pečená krůtí stehna na bramborách a petrželi

Co bude na krůtí stehna potřeba?

Suroviny:

  • 1,5 kg krůtích stehenních kousků
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 1,5 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř
  • 8 ks brambor
  • 1 svazek petržele

Postup:

Příprava marinády:

V misce smíchejte 2 lžíce medu, 3 stroužky česneku, 1,5 lžíce dijonské hořčice, 1,5 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu a lžíci olivového oleje.

Příprava masa:

Krůtí stehna důkladně osolte a opepřete. Snažte se obojí vetřít do kůže.

Nechte maso 30 minut odpočinout v ledničce.

Pečení:

Maso potřete připravenou marinádou a dejte do pekáčku.

Troubu předehřejte na 150 °C a stehna pečte asi 1,5 hodiny.

Přidání brambor a petržele:

Po 1,5 hodině maso obložte pokrájenými kousky brambor a petržele.

Zastříkněte extra olejem a dopečte dalších 45 minut.

Servírování:

Před podáváním nechte maso 15 minut odpočinout.

Dobrou chuť!

Publikováno v: Krůtí maso
Kategorie blogu

Tipy & rady

Tlačenka pro psy
Tlačenka pro psy

Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

Plněné papriky
Plněné papriky

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno
Krůtí stehno

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený krocan
Pečený krocan

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...