Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Plněné papriky
Plněné papriky, rajčatová omáčka, rýže
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou a rýží jsou tradičním jídlem, které potěší všechny milovníky české kuchyně. Toto pokrm je ideální volbou pro rodinnou večeři nebo slavnostní oběd. Díky našim plněným paprikám, které jsou připravené jako polotovar, je příprava rychlá a snadná. S tímto receptem vykouzlíte skvělé jídlo, které si oblíbí celá rodina.
Suroviny
- 4 plněné papriky (polotovar od našeho řeznictví)
- 400 g rajčatové omáčky
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup přípravy
- Nejprve si připravte rýži podle návodu na obalu. Po uvaření ji nechte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a krátce orestujte.
- Do pánve přilijte rajčatovou omáčku, přidejte cukr, sůl a pepř. Promíchejte a nechte probublávat na mírném ohni asi 10 minut.
- Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
- Plněné papriky umístěte do zapékací mísy a zalijte je připravenou rajčatovou omáčkou.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud papriky nejsou měkké a dobře prohřáté.
- Servírujte plněné papriky s porcí rýže a ozdobte čerstvou petrželkou.
Plněné papriky jsou v české kuchyni velmi oblíbeným pokrmem. Tradičně se připravují s masovou náplní, která je obohacena o různé koření a bylinky. Rajčatová omáčka dodává jídlu svěží chuť a rýže ho krásně doplní jako příloha. Naše plněné papriky z řeznictví vám ušetří čas a přitom si zachovají autentickou chuť, kterou ocení každý gurmán.
Použití polotovaru z našeho řeznictví zajistí, že výsledek bude vždy chutný a profesionální. Ať už hledáte rychlý recept na večeři nebo chcete potěšit své blízké tradičním pokrmem, plněné papriky s rajčatovou omáčkou a rýží jsou skvělou volbou.