Vepřové koleno na gril

Grilované vepřové koleno: Chuťový zážitek na grilu

Suroviny na 1 vepřové koleno (cca 1,5 kg)

  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • Šťáva a kůra z 1 citronu
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 pivo (tmavé nebo světlé)

Příprava marinády

  • Smíchejte olivový olej, med, mletý kmín, sladkou papriku, citronovou šťávu a kůru, nasekaný česnek a cibuli.
  • Přidejte sůl a pepř podle chuti.

Marinace kolena

  • Koleno důkladně potřete marinádou a nechte ho odpočinout v lednici minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).

Grilování

  • Rozpálte gril na střední teplotu (přibližně 180 °C).
  • Koleno položte na gril a grilujte z obou stran asi 15 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • Poté přesuňte koleno na méně přímý oheň a pokračujte v grilování další 1,5 až 2 hodiny. Občas ho obracíme a potíráme marinádou.

Podávání

  • Grilované vepřové koleno podávejte s křupavou kůží, pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na výjimečném jídle přímo z grilu.

Publikováno v: Vepřová kolena
Kategorie blogu

Tipy & rady

Tlačenka pro psy
Tlačenka pro psy

Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

Plněné papriky
Plněné papriky

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno
Krůtí stehno

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený krocan
Pečený krocan

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...