Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Hovězí kýta na slanině
Recept na lahodnou Hovězí kýtu na slanině
Suroviny:
- Hovězí kýta - 800 g
- Uzená slanina - 150 g (nakrájená na kostičky)
- Cibule - 1 velká (nakrájená na drobné kousky)
- Česnek - 3 stroužky (utřené)
- Sůl - podle chuti
- Pepř - podle chuti
- Olej - 2 lžíce
- Hladká mouka - 2 lžíce
- Hovězí vývar - 500 ml
- Červené víno - 200 ml
- Rozmarýn - 1 větvička
- Bobkový list - 2 ks
Postup přípravy:
- Nejprve si připravíme hovězí kýtu - rozehřejeme olej na pánvi a maso z obou stran lehce opečeme, aby získalo zlatavou barvu. Poté ho vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- Do stejné pánve přidáme nakrájenou slaninu a orestujeme ji do zlatova, dokud nezačne lehce křupat. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme utřený česnek a hladkou mouku. Dobře promícháme a necháme chvíli restovat, aby mouka zhnědla a získala chuťovou hloubku.
- Postupně zalijeme hovězí vývar a červené víno, stále mícháme, aby se nám neudělaly hrudky. Přidáme rozmarýn a bobkové listy.
- Maso vložíme zpět do pánve, přikryjeme poklicí a dusíme při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Publikováno v:
Hovězí zadní