Hovězí kýta na slanině

Recept na lahodnou Hovězí kýtu na slanině

Suroviny:

  • Hovězí kýta - 800 g
  • Uzená slanina - 150 g (nakrájená na kostičky)
  • Cibule - 1 velká (nakrájená na drobné kousky)
  • Česnek - 3 stroužky (utřené)
  • Sůl - podle chuti
  • Pepř - podle chuti
  • Olej - 2 lžíce
  • Hladká mouka - 2 lžíce
  • Hovězí vývar - 500 ml
  • Červené víno - 200 ml
  • Rozmarýn - 1 větvička
  • Bobkový list - 2 ks

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravíme hovězí kýtu - rozehřejeme olej na pánvi a maso z obou stran lehce opečeme, aby získalo zlatavou barvu. Poté ho vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  2. Do stejné pánve přidáme nakrájenou slaninu a orestujeme ji do zlatova, dokud nezačne lehce křupat. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidáme utřený česnek a hladkou mouku. Dobře promícháme a necháme chvíli restovat, aby mouka zhnědla a získala chuťovou hloubku.
  4. Postupně zalijeme hovězí vývar a červené víno, stále mícháme, aby se nám neudělaly hrudky. Přidáme rozmarýn a bobkové listy.
  5. Maso vložíme zpět do pánve, přikryjeme poklicí a dusíme při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
  6. Před podáváním dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Publikováno v: Hovězí zadní
Kategorie blogu

Tipy & rady

Tlačenka pro psy
Tlačenka pro psy

Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

Plněné papriky
Plněné papriky

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno
Krůtí stehno

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený krocan
Pečený krocan

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...