Steak z hovězího pupku

Hovězí flank steak: skvělý nejen na večeři

Suroviny

  • 1 kus hovězího flank steaku (pupek cca 500 g)
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Sůl podle chuti

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte česnek, sójovou omáčku, olivový olej, rozmarýn, černý pepř a citronovou šťávu.
  2. Položte hovězí flank steak do misky nebo mělké mísy a namáčejte v marinádě.
  3. Dejte do lednice a nechte marinovat minimálně 30 minut (ideálně však 1-2 hodiny).
  4. Po marinování rozpalte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
  5. Vyndejte steak z marinády a osolte podle chuti.
  6. Položte steak na rozpálený gril a grilujte 4-5 minut na každé straně (pro medium-rare), nebo déle dle preferovaného stupně propečení.
  7. Nechte steak odpočinout na prkénku před krájením, aby šťáva mohla cirkulovat (ideálně 5-10 minut).
  8. Nakrájejte na tenké plátky proti vláknům a podávejte.
Publikováno v: Hovězí bok bez kosti
Kategorie blogu

Tipy & rady

Tlačenka pro psy
Tlačenka pro psy

Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

Plněné papriky
Plněné papriky

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno
Krůtí stehno

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený krocan
Pečený krocan

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...