Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Steak z hovězího pupku
Hovězí flank steak: skvělý nejen na večeři
Suroviny
- 1 kus hovězího flank steaku (pupek cca 500 g)
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvě nasekaného rozmarýnu
- 1 lžička mletého černého pepře
- Šťáva z jednoho citronu
- Sůl podle chuti
Postup přípravy
- V misce smíchejte česnek, sójovou omáčku, olivový olej, rozmarýn, černý pepř a citronovou šťávu.
- Položte hovězí flank steak do misky nebo mělké mísy a namáčejte v marinádě.
- Dejte do lednice a nechte marinovat minimálně 30 minut (ideálně však 1-2 hodiny).
- Po marinování rozpalte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
- Vyndejte steak z marinády a osolte podle chuti.
- Položte steak na rozpálený gril a grilujte 4-5 minut na každé straně (pro medium-rare), nebo déle dle preferovaného stupně propečení.
- Nechte steak odpočinout na prkénku před krájením, aby šťáva mohla cirkulovat (ideálně 5-10 minut).
- Nakrájejte na tenké plátky proti vláknům a podávejte.
Čtěte také
-
Chutná hovězí slabina v mrkvi
Publikováno v: Hovězí bok bez kosti12.07.2024Hovězí slabina v mrkvi je vynikající pokrm, který se v české kuchyni často využívá pro svou šťavnatost a bohatou...
- Maso (3)
- Vepřové maso (3)
- Krůtí maso (3)
- Hovězí maso (3)
- Uzeniny (3)
- Grilování (3)
- Zabíjačka (3)
- Teplý pult (3)
- Dárkový sortiment (1)
- Vepřové vnitřnosti (3)
- Hlava s lalokem (2)
- Živočišné tuky (2)
- Vyzrálá masa (2)
- Vepřová krkovička (2)
- Vepřová kotleta (2)
- Vepřový bok (1)
- Vepřová žebra (1)
- Vepřová kýta (2)
- Vepřová plec (2)
- Vepřová kolena (2)
- Vepřové kosti (2)
- Vepřová panenka (2)
- Vepřové syrové sádlo (2)
- Hovězí vnitřnosti (2)
- Hovězí přední (2)
- Hovězí plec (2)
- Přední a zadní kližky (2)
- Hovězí oháňka (2)
- Hovězí roštěná (2)
- Hovězí zadní (2)
- Svíčková (2)
- Hovězí bok bez kosti (2)
- Hovězí žebra (2)
- Hovězí kosti na polévku (1)
- Drobné masné výrobky (2)
- Měkké salámy (1)
- Šunkové výrobky (2)
- Trvanlivé výrobky (2)
- Uzené masné výrobky (3)
- Salámy (2)
- Drůbež (2)
- Kuřecí maso (3)
- Masné polotovary (2)
- Speciality pro psy (1)
- Speciality (3)
Tipy & rady

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je nejen pokrmem, který potěší chuťové buňky, ale také přináší do vašich domovů...

V českých domácnostech se plněné papriky často připravují při speciálních příležitostech nebo jako vydatný oběd během...

Krůtí stehno pečené je vynikající pokrm, který můžete podávat jako hlavní chod nebo na slavnostnějších...

Pečený nadívaný krocan může být skvělým zpestřením českých slavnostních stolů. Ačkoli se tradičně připravuje při...