Tlačenka pro psy je skvělou alternativou k běžné stravě a může vašemu psovi přinést mnoho výhod. Je výživná, chutná a...

Vepřová panenka na pepři
Vepřová panenka na pepři
Vepřová panenka na pepři je lahodné jídlo, které kombinuje jemnost vepřového masa s výraznou chutí pepře. Tento recept je ideální pro slavnostní oběd či večeři a zaručeně potěší všechny milovníky masa. Vepřová panenka je šťavnatá a měkká, a když se doplní o peprnou omáčku, stává se z ní skutečná delikatesa. Připravte si tento recept a překvapte své blízké skvělou chutí.
Suroviny
- 500 g vepřové panenky
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 100 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
- 1 lžíce másla
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte vepřovou panenku. Očistěte ji od případných šlach a tuku, poté ji osolte, opepřete a posypte tymiánem.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Vložte do ní vepřovou panenku a opékejte ji ze všech stran, dokud nezíská zlatavou barvu. Tento proces by měl trvat zhruba 10 minut.
- Jakmile je panenka opečená, přendejte ji na talíř a přikryjte alobalem, aby zůstala teplá.
- Do pánve, ve které jste opékali panenku, přidejte máslo. Jakmile se rozpustí, přidejte najemno nasekaný česnek a krátce ho orestujte.
- Přidejte vývar, smetanu a hořčici. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne, což by mělo trvat asi 5-7 minut.
- Mezitím nakrájejte vepřovou panenku na plátky o tloušťce zhruba 1 cm.
- Vložte plátky panenky zpět do pánve s omáčkou a vařte ještě 2-3 minuty, aby se maso prohřálo a propojilo s omáčkou.
- Podávejte vepřovou panenku na pepři s oblíbenou přílohou, například bramborovou kaší, rýží nebo čerstvým chlebem.
Tento recept lze připravit na různé způsoby a vždy zaručí vynikající výsledek. Tato konkrétní varianta s pepřovou omáčkou je výborná pro slavnostní příležitosti nebo jako vydatný oběd v rodinném kruhu. Výhodou je i to, že recept je jednoduchý a zvládne ho i začátečník v kuchyni. Dopřejte si tento kulinářský zážitek a objevte kouzlo vepřové panenky na pepři.
Publikováno v:
Vepřová panenka